Men jösses vad jobbigt det var! Första två milen gick under timmen och benen var starka, mycket breda skogsvägar och en mördarbacke men det kändes ändå bra! Efter 22 km så hörde jag hur jag tappade en skruv när jag körde över en stor sten, 1 km senare hoppade kedjan av men det gick fort att fixa!

Första depåstoppet var efter 3 mil och då hade jag tagit mig igenom "helveteskalhygget" där jag var tvungen att sätta ner foten en gång annars hade jag voltat fram över styret ;-) Givetvis var det väldigt lerigt och blöt just i det partiet! Depåstoppet var mycket välkommet vill jag lova.

Vid 41 km skulle vi cykla över en åker - fy fan rent ut sagt! Det var som att cykla i smör! Det sög i benen och det ända jag tänkte var " är inte den här jävla åkern slut snart" Den tog musten ur mina ben, som fram tills dess kändes helt ok men där tog de slut!
Depåstopp igen vid 43km, jag kastade i mig energidryck och choklad men det hjälpte föga, jag var helt slut. Sedan var det uppför och uppför och uppför. Upp förbi sjukhuset ner till apelviken och sedan strandpromenaden ( ja inte asfalten då såklart utan i snårskogen bredvid) nej skämt å sido så var just det partiet brett och bra!

När jag äntligen kom i mål på 3h17min var jag helt slut! Jag ville kommit under 3h men det sket sig denna gång, kan knappast skylla på att kedjan hoppade av för det tog max 2 min att få på.
Hursomhelst så är jag nöjd! Första gången jag kör MTB, första gången jag cyklar på en MTBcykel så det blev bra :-) Och Varbergs Klassikern är tagen!! WooHoo! I januari börjar vi om!

Nu är jag så trött så trött och träningsverken har redan börjat komma!