Här kommer receptet på smulpaj a lá LCHF :}
 
  • 3 dl mandelmjöl
  • 125 g smör
  • 0,5 - 1 dl Stevia
  • 3 - 4 dl skivade/hackade frukt/bär

  1. Sätt ugnen på 200 - 225 grader
  2. Smöra en pajform (24-26cm) och lägg i önskad fyllning (rabarber, bär, äpple you name it)
  3. Gör du en rabarberpaj så kan du behöva strö över lite Stevia om de är för sura, allt efter eget tycke och smak ♥
  4. Blanda vetemjöl och stevia i en bunke
  5. Dela smöret i tärningar och finfördela det sedan med fingarna ner i mjölblandningen tills det blir en smulig deg.
  6. Grädda tills den fått fin färg ca 15-20 min
  7. Servera med vispad grädde
Det smakar såklart lite mandel, men 4 av 6 bjudna på pajen märkte ingen skillnad :}
LCHF, rabarberpaj, smulpaj, vispgrädde,

Kommentera

Publiceras ej