Här kommer receptet på smulpaj a lá LCHF :}
- 3 dl mandelmjöl
- 125 g smör
- 0,5 - 1 dl Stevia
- 3 - 4 dl skivade/hackade frukt/bär
- Sätt ugnen på 200 - 225 grader
- Smöra en pajform (24-26cm) och lägg i önskad fyllning (rabarber, bär, äpple you name it)
- Gör du en rabarberpaj så kan du behöva strö över lite Stevia om de är för sura, allt efter eget tycke och smak ♥
- Blanda vetemjöl och stevia i en bunke
- Dela smöret i tärningar och finfördela det sedan med fingarna ner i mjölblandningen tills det blir en smulig deg.
- Grädda tills den fått fin färg ca 15-20 min
- Servera med vispad grädde
Det smakar såklart lite mandel, men 4 av 6 bjudna på pajen märkte ingen skillnad :}
LCHF,
rabarberpaj,
smulpaj,
vispgrädde,
Kommentera